Δείτε ΕΔΩ τις συγχαρητήριες επιστολές προς την ΣΟΝΕ

Ευχετήριες επιστολές προς τη ΣΟΝΕ

Ζαφείρης Γεώργιος

 

 

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λάρισα.
 
Το 1996 αρχίζει τα πρώτα του μαθήματα μουσικής και δύο χρόνια αργότερα έχει την πρώτη του επαφή με το βιολοντσέλο. Καθηγητής του υπήρξε ο Άγγελος Ντοροφτέι ο οποίος του εμφύσησε την αγάπη για τη μουσική και το όργανο. Τον Ιούνιο του 2010, αποφοιτεί από το Δ.Ω.Λ. (Δημοτικό Ωδείο Λάρισας) αποκτώντας το πτυχίο βιολοντσέλου με βαθμό Άριστα (10). Κατά τη διάρκεια των σπουδών του έχει παρακολουθήσει μαθήματα και σεμινάρια Βιολοντσέλου και Μουσικής Δωματίου με καθηγητές του Δ.Ω.Λ. και έχει δώσει πολλές συναυλίες ως μέλος συνόλου μουσικής δωματίου, συμφωνικής ορχήστρας, αλλά και ρεσιτάλ βιολοντσέλου. Παράλληλα, από την ηλικία των 11 ετών εισέρχεται στον κόσμο της συμφωνικής μουσικής και των συμφωνικών συνόλων με την ένταξή του στα φυτώρια της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Δήμου Λάρισας με μαέστρο τον Χρήστο Κτιστάκη ανεβάζοντας πάρα πολλά έργα σύγχρονης και κλασσικής μουσικής
 
Από το Σεπτέμβριο του 2004 ως και σήμερα είναι ενεργό μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Δήμου Λαρισαίων (Σ.Ο.Ν.Δ.Λ.) έχοντας στο ενεργητικό του ένα μεγάλο μέρος της ορχηστρικής μουσικής που περιλαμβάνει έργα για σύνολα εγχόρδων, συμφωνικά έργα για ορχήστρα (κλασσικής και νεότερης μουσικής), κοντσέρτα, έργα για ορχήστρα και χορωδία, χοροδράματα, όπερες κτλ., καθώς και συμπράξεις με επιφανείς σολίστ, μουσικά σύνολα της χώρας και μαέστρους.
 
Συμμετείχε στην παραγωγή της  όπερας «Carmen» που παρουσιάστηκε στη Λάρισα η οποία  βραβεύτηκε από την Ένωση Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής  στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το 2010. Συμμετείχε σε σεμινάριο που διοργάνωσε η Σ.Ο.Ν.Δ.Λ. υπό την καθοδήγηση του αρχιμουσικού Γεωργίου Χατζηνίκου στο Χόρτο Πηλίου (Αύγουστος 2014).
 
Η ανάγκη να γνωρίσει και άλλους νέους μουσικούς της χώρας τον οδηγεί σε συμμετοχή του στη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος (Σ.Ο.Ν.Ε.) το 2012. Με την Σ.Ο.Ν.Ε. πραγματοποιεί εμφανίσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας κατέχοντας τη θέση του Α΄ κορυφαίου στο τμήμα των Τσέλων και είναι υπεύθυνος όλων των Εγχόρδων. Επίσης από το 2015 επισημοποιήθηκε ως Μέλος του Σωματείου της Σ.Ο.Ν.Ε. και εν συνεχεία γίνεται καθηγητής της Σ.Ο.Ν.E.
 
Από το Σεπτέμβριο του 2014 ζει στη Θεσσαλονίκη και εργάζεται σε Ωδεία διδάσκοντας βιολοντσέλο. Επίσης, συμμετέχει σε σύνολα εγχόρδων καθώς και σχήματα έντεχνης μουσικής.
Είναι πτυχιούχος Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς (ΠΑ.ΠΕΙ.).

Κανονισμός ΣΟΝΕ

Διαβάστε εδώ τον κανονισμό της ΣΟΝΕ